Korkusuz
Alper Mert

Tarihi utanç

Uzun cümleler kurup, lafı dolandırmaya gerek yok. Ülke futbolunu, liyakatın yok sayıldığı adamcılık düzeni iflas ettirmiştir. Kanunu, kuralı uygulayacak ahlâka sahip, bilgisi, birikimi ve eğitimi yeterli insanları seçmek yerine siyasete yakın olma unsurunu tek kriter olarak belirleyenlerin gözü aydın; futbolumuz baştan ayağa bitmiştir.

Futbolun içindeki herkes siyasetle sağlam teması olan kimse, onun ağzına bakıp iş yapıyor. Bilim, ilim, kanun falan bunlar önemsiz! TFF’ye başkan ya da yönetici olmanın kriteri siyasetin ya da kraldan çok kralcıların adamı olmak. Örneğin TFF Başkanı Nihat Özdemir hangi kriterlere göre başkan seçildi? Serdar Tatlı hangi tecrübe ve birikimine göre MHK Başkanı oldu?

Ülke futbolunu millet adına yönetme yetkisine sahip olan TFF’ye artık kimse güvenmiyor. Liyakatsız şekilde atılan adımların sonunda devlet kurumu olan TFF, milletin gözünde resmen itibarsızlaştı. Geldiğimiz noktaya bakın; Kulüpler FIFA’ya gidip, “Bizi kurtarın” demeye hazırlanıyor. Bu durum net olarak tarihi bir utançtır. Ne denir ki, benim kulüplerim devletin adaleti sağlayacağına artık inanmıyor ve Avrupalıların kapısına gidiyorsa hepimize yazıklar olsun!