Korkusuz
Ali İskefli

2021’de EURO 2020

Covid nedeniyle ertelenen EURO 2020 (adını niye artık 2021 olarak değiştirmiyorsak), İtalya ile 11 Haziran Cuma akşamı Roma Olimpiyat Stadı’nda yapacağımız karşılaşma ile başlayacak. Kamptaki millilerimiz bu akşam ilk hazırlık maçını Azerbaycan’la yapacak.

EURO 2020 elemelerinde grubumuzdaki 10 maçın 8’inde kalemizi gole kapatıp, 3 golle en az gol yiyen takımlardan biri olarak ön plana çıkmıştık. Milli takım kalecilerimize baktığımızda hepsi birbirinden yetenekli, Şenol Hoca 11 yaparken kendisi de bir kaleci olarak en çok burada zorlanacak. Görülen o ki genç Rıdvan dışında tamamı Avrupa liglerinde oynayan defans oyuncularımız turnuvanın en iyisi. Yıllardır ekol arayan futbolumuz artık bu yoldan yürümeye devam etmeli.

EURO 2004’teki turnuvada bir ilk yaşanmış, Portekiz ve Yunanistan maçıyla açılış yapılmış, final de aynı takımlar arasında oynanmıştı. Bu yıl da final Türkiye ile İtalya arasında niye olmasın? O yıllardaki Yunanistan’dan eksiğimiz yok fazlamız var. Çeyrek final, yarı final ve finali ancak birer kafa golü ile 1-0 geçerek Avrupa Şampiyonu olan Yunanistan kadar iyi bir defans hattımız, onlara göre iki yönlü oynayabilen orta saha oyuncularımız, gol bölgelerinde her türlü gol atabilen forvet oyuncularımız ve gol silahımız Burak Yılmaz var. Bu yol Roma Olimpiyat Stadı’nda başlar, 12 Temmuz’da Wembley Stadı’nda biter.