Korkusuz
Alper Mert

2021 akıl yılı olsun

2020 zorlu ve karamsar bir yıl olduğu kadar arkasında alınacak birçok ders de bıraktı. Üretmenin, akıl ve bilimle hareket etmenin önemini hiçbir yıl bize bu kadar net anlatamamıştı.

Pandemi ile birlikte spor kulüplerinin ekonomisi tarihin en kötü dönemini yaşamaya başladı. Üretmeyen, sadece taraftarın satın aldığı kombine, bilet ve ürünlerle, yayıncı kuruluşun ödediği parayla ve devletin oluşturduğu kaynaklarla kulüplerin kendilerini döndürebilmelerinin artık imkânsız olduğunu gördük. Öz kaynak sisteminin yani altyapıdan yetişecek sporcuların kulüpler için ne kadar önemli olduğunu bir defa daha dile getirmeye başladık.

Ülke futbolunun kişilerin rant tezgâhında ya da kibir düzeninde oyuncak edilmesinin marka değerine verdiği zararı görmüş olduk. Demek ki artık laf ebeliği ile algı yöneterek değil akılla proje üreterek spor sektörü ayakta kalabilecek. O zaman saha içindeki kadro yapısını altyapı merkezli yapabilmek için kalıcı projeleri başlatmak gerekiyor. Saha dışında gelir getirecek projeleri hayata geçirmek olmazsa, olmazımız. Yeni yılda günü kurtaran süslü cümleler, başarısızlığı örten ‘cambaza bak’lar yerine akılla üretilmiş projeleri yaşamak ve alkışlamak dileği ile hoş geldin 2021!