Korkusuz

2020: Küllerinden doğan Zümrüd-ü Anka

2020: Küllerinden doğan Zümrüd-ü Anka
2020 yılını bu kadar dikkatli ve temkinli hareket etmeye zorlayan şey kuşkusuz toprak burcundaki gezegen dizilimi olacak. Hem toplumsal hem kişisel anlamda tamamlanamamış ne varsa tamamlanacak. 26 Aralık Güneş tutulmasıyla başlayacak olan, hemen yeni yılın akabinde 12 Ocak 2020’ deki Satürn- Plüton kavuşumu önümüzdeki yılı güçlü bir şekilde etkileyecektir. Satürn Kronos yani zamanın Tanrısı’dır. Hayatımızda kurallarla ilgili daha kararlı ve mücadeleci olmamızı bekler. Sınavları vardır, bu sınavları geçemezsen ceza verir, bu cezalar ağırdır. Onunla anlaşmak kolay değildir, ciddiyet ister. Plüton ise yeraltı Tanrısı Hades’tir. Zorunlu bir değişimi anlatır. Detaylara girmeden olayları kökten çözer. Bu iki önemli gezegenin kavuşumu evrilmek ve hayatta kalmakla ilgili ciddi imtihanları bizlere gösterecek.



33 yıllık bir döngü tamamlanıyor. Yılın 6 ayı görevler, sorumluluklar alanında bizi değişime itecektir. Eskiyi bırakıp, hayatınızda yolunda gitmeyen ne varsa bırakmamızın gerekli olduğu bir dönemi başlatıyor. Kolay değil, zaman zaman korku ve endişe yaratan koşullar önümüze gelebilir, ancak başka türlü yenilenmemizin mümkün olmadığı bir durumu da bizlere fark ettirecektir.

Baskı yaratan olay ve kişilerle karşılaşmak kimi zaman kendi gücümüzü keşfetmemizi sağlayacaktır. Emek olmadan ödül kazanamayız. Kısaca, bu yıl çalışana ödül, çalışmayana ekmek yok diyebiliriz.

DÜŞÜNCELERİN NEYSE HAYATIN ODUR. HAYATININ GİDİŞİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSAN DÜŞÜNCELERİNİ DEĞİŞTİR. WİLLİAM SHEAKSPEARE

Tüm Dünyayı ilgilendiren sosyal reformlar, siyasetteki değişiklikler, toplum refahını ilgilendiren konular, savaşlar, askerler, kitlesel yıkımlar… Kolay bir gökyüzü konumu değil sevgili okurlar. Özellikle Amerika, Fransa, Suudi Arabistan ve Suriye için vaat edilen konular pek parlak olmayacak. Tutulmalar burada taşların yerinden oynayacağını söylüyor. Trump başta olmak üzere liderlerin dönüşüm zamanı başlıyor. Küresel sistemde ekonomik sıkıntılar da devam edecektir. Ticaret savaşları, bitcoin gibi kripto paraların yükselişi, dövizin aniden çıkışı yıl içinde
sıkça karşımıza çıkacaktır.



Türkiye için de belki 20 yıllık bir sürenin bitişi olarak söylemek mümkün. Kabuk değiştireceğiz. Erken seçimin kapımıza dayanma ihtimali yüksek. Ülkemizde en önemli konu; topraklarımız, sınırlarımız, komşularımızla ilişkilerimiz olacak. Yeni yasalar, çalışma hakları, işçilerimiz, memurlarımız, tarımla ilgili yeni düzenlemeler, toprağımız, hasatlarla ilgili sıkıntılar, gıda, hayvan haklarıyla ilgili yeni açılımlar gündemimizde sıkça yer alacaktır. Doğa yasalarının bir sonucu olarak tutulmayla birlikte iyice tetiklenecek riskli depremler, bazı bölgelerde meydana gelebilecek sel felaketleri üzücü sonuçlara yol açabilir. Bazı şirketlerin iflas bayrağını çekmesi, önemli kurumlardaki yönetici değişikliklerinin gerçekleşmesi ise şaşırtıcı olmayacaktır.

Ekonomik olarak haftalardır yazdığım gibi daha güvenli ve daha dikkatli olmakta fayda var. Kendinizi maddi koşullarda garanti altına almalısınız. Riskli kazanımlardan uzak durmak, borç altına girmemek kritik etkileri sizler için azaltabilir.

Yıl içinde bizi bekleyen Satürn- Plüton kavuşumuna Jüpiter’in eklenmesi, Satürn’ ün Mart-Temmuz döneminde 3 aylık Kova burcu seyahati ve ardından tekrar Oğlak burcunda hareketi, 4 Ay ve 3 Güneş tutulması, 13 Mayıs – 25 Haziran tarihleri arasında Venüs Retro’su, artık hemen herkesin alışık olduğu 3 nur topu gibi Merkür gerilemesi ve belki de benim için en fazla önem arz eden konulardan biri olan Mars’ın Koç burcu Retro’su. Yıl içinde yaptığınız iyi ve kötü davranışların yani karmanın sefası ve cezası dönemini bizlere fazlasıyla yaşatacak.

Zamanı geldikçe tüm etkileri bu satırlarda sizlerle paylaşıyor olacağım. Yılın son haftasında 2020’nin tüm burçlara etkisini ayrıntılarıyla yazacağım.

Bunca güç etkilerin yanında hayat her anlamıyla yaşamaya değerdir. Herkese güzel, sağlıklı, sürprizlerle dolu, farkındalığımızın arttığı, vicdanlı, umutlu, uğurlu ve pozitif bir yıl dilerim.


VENÜS KOVA BURCUNDA: iSYANLARDAYIM!


Venüs sevgi lisanımızı, doğum haritamızda bir şeyi sevmekten, birine âşık olmaya; kadersel evlilikten, evrensel birlikteliklere kadar pek çok şeyi ifade eder. Sadece aşk meşk gezegeni değildir aynı zamanda küçük bereket noktamızdır. Boğa burcunu yönettiği için para, Terazi burcunu yönettiği için aşk, ilişkiler ve güzellikle ilgilidir.

Karşımızdaki kişiyi nasıl sevdiğimizi, aşka bakış açımızı göstermek için pusula görevi görür. Kadındır, kadınlarla ilişkimizdir. Estetiktir, nezakettir. Bir numaralı etkisi değer duygusudur. Nelere değer verip, neleri arzu ettiğimizi anlatır.

20 aralık cuma günü Venüs sevimsiz ve düşük olduğu Oğlak burcuna veda edip sıra dışı Kova burcuna giriş yapacak. Ve ihtiyaçlarımızı, ilgimizi Kova burcu teması gibi ortaya çıkarmak isteyecek.

Hazır yeni yılda yaklaşıyorken sosyal çevremizin aktif olduğu, arkadaş sohbetlerinin artacağı kalabalık ve yoğun bir döneme başlıyoruz. Yeni ilişkiler, yeni tanışmalar 14 Ocak’a kadar oldukça fazlalaşabilir. Etrafımızda oluşacak her türlü olaya karşı dostlarımızla fikir birliği yapmak, aynı pencereden bakmak bizim için önem taşıyacaktır. Ülkemizde ve dünyada marjinal sanatçılarla ilgili ilginç haberler karşımıza çıkabilir.

Kalabalık aktivitelere, grup faaliyetlerine, partilere, seminerlere katılmak, dostlarla küçük seyahatler yapmak, hayata karşı enerjinizi yükseltecektir. Durmayın ve saçın etrafa pozitif enerjinizi! Orijinal fikirler bir anda üstünüze üşüşebilir. Daha önce denemediğiniz şeyler; cesaret edemediğiniz bir kıyafet, değiştirmek istediğiniz bir saç rengi, çok merak ettiğiniz bir ülke ya da bir şehri gezmek için harika bir zaman dilimidir.



Venüs Kova özgürlük ister ve sorumluluk almak istemez. İkili ilişkiler ve aşk hayatınızda fazla romantik teklifler beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. İçinizde isyankâr bir ruhla karşılaşabilirsiniz. Daha önce anlayışla kafa sallayıp, idareci olduğunuz her konuya başkaldırı gerçekleştirebilirsiniz.

“Beyaz atlı prensim gelsin, diz çöksün ve kulağıma aşk sözcükleri fısıldasın” şeklinde ciddi beklentiler barındıran transit etkisi değildir, aman diyeyim. Tersine bağımsız ilişkiler kurma ihtiyacınız artacaktır. Özellikle evlilik teklifleri için birkaç kere düşünüp adım atılmalıdır. Bu dönem sahiplenici ilişkilerden çok, internet aşklarıyla sıkça karşılaşabilirsiniz. Yok “internet aşkından hayır gelir mi?” derseniz, arkadaş çevrenizden, örnek olarak katıldığınız bir yılbaşı partisinden gelebilecek sürpriz aşklara başlayabilir ya da buna tanıklık edebilirsiniz. İlişki içerisinde olanlara da partnerinizi sıkboğaz edip, kıskançlık yapmadan, sorun olursa orta yolu bularak çözüme gitmek daha yararlı olacaktır. Eh! ne de olsa dobra olayım derken köprüleri yıkmaya da gerek yok.

Venüs Kova geçişinde karşımızdaki kişinin bilgi düzeyi, konuşması, zekâsı, aklı, fikri önem arz edeceğinden, entelektüel sohbetlere katılmak ruhunuzu doyurabilir. Kadınlar için sanat, estetik, güzelleşmek, saç ve vücut bakımları, masajlar, moda anlamında yenilenme evresidir.

Haftanızın rengarenk geçmesi dileğiyle,

Sevgiyle…