Korkusuz
Melih Sadıkoğlu

2020-2021 ‘Çile’ sezonu!

Süper Lig’de öyle bir sezon yaşıyoruz ki, saha içi, saha dışı, hakemler, Riva’daki VAR, sosyal medya ve TV kanallarında çok acayip şeyler oluyor. 40 haftalık maratonun 24 haftasını geride bırakıyoruz, sahada iyi futbol oynayan tek takım var, o da Beşiktaş. Ancak bu olumlu tablonun başmimarı Sergen Yalçın, “Bizi şampiyon yapmayacaklar” gibisinden konuşarak bazı imalarda bulunuyor.

Ve o kadar acayiptir ki; Fenerbahçe ile Galatasaray tek bir hakem kararında canı yandığı zaman sosyal medyayı savaş alanına döndürüyor. Riva’daki VAR ile sahadaki hakemlerin hatalarının ise ardı arkası kesilmiyor.

Reyting anlamında eskiye göre hızla gerileyen TV’deki spor programlarında futbolun içinden gelmiş tek tük insan var. Futbolun F’sine yanaşmayan tipler kafalarına göre yorum yapıyor. Ne yazıktır ki sosyal medyada bazı kulüp muhabirleri kulüp taraftarlarından daha amigo olmuş.

Uzun lafın kısası futbolun içinde kalamadığımız bu dönemde 40 haftalık sezon bana göre şölen değil tam bir çile. Daha ne kavgalar görürüz neler!