Aşçı olmak isteyenlere iş imkânı doğuyor
Meslek edinmek, mevcut işinde değişiklik yapmak ve farklı bir hobi edinmek isteyenlerin yöneldiği mutfak akademilerinde verilen profesyonel aşçılık eğitimleri üniversite güvencesinde altında verilecek. Yiyecek-içecek sektörüne nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan İstanbul Gelişim Üniversitesi Mutfak Bilimleri Akademisi her yaştan ve eğitimden tüm katılımcılara açık olacak.
Yeme içmeye olan ilginin son yıllarda arttığını belirten İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Fuat Tuncer ise, "Çok derinlikli bir mutfak kültürümüz var. Aşçılık saygın bir meslek haline geldi. Üniversitelerde Gastronomi, Aşçılık bölümlerine ve programlarına yoğun bir talep var ve gençler bu değişen algının oldukça farkında. SEM olarak, her yaş ve eğitim grubundan insana açtığımız profesyonel aşçılık programı ile yerel ve uluslararası tatların hazırlanışından sunumuna birçok alanda eğitimler vereceğiz" şeklinde konuştu.
Aşkın Siyamoğlu, Emrah Altundağ, Erkan Kıyıcıoğlu, Feyzullah Aksoy, İ. Levent Demirçakmak, İsmail Geyik, Kemal Can Yurttaş, Meryem Merve Beykoz, Özgür Üstün, Şenol Türkoğlu, Tayfun Karayel, Tolgahan Tabak, Tuncay Çetin, Yusuf Can Demirses, Yusuf Kızılırmak, Yüksel Güllü, Ziya Çıkrıkçı İstanbul Gelişim Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde planlanan Mutfak Bilimleri Akademisi´nde eğitim verecek ödüllü şefler arasında yer alıyor.
DHA